Nu förbereds det inför nästa Kanonkväll

2002 arrangerade Ingatorpsborna en Kanonkväll, vilket blev en mycket lyckad tillställning. I sommar satsar man på en liknande festkväll.

Leif Granlund, Magnus Kindh, Evelina Nilsson, Lennart Nilsson och främre raden Anna-Kerstin Larsson, Eva Palm, Barbro Leijon, Marie-Louise Goode, Jan De Laval och Ingrid De Laval vid ett planeringsmöte.

Leif Granlund, Magnus Kindh, Evelina Nilsson, Lennart Nilsson och främre raden Anna-Kerstin Larsson, Eva Palm, Barbro Leijon, Marie-Louise Goode, Jan De Laval och Ingrid De Laval vid ett planeringsmöte.

Foto: Ivonne Svahn

Ingatorp2018-05-28 20:00

Då för 16 år sedan var den mycket aktuelle Peter Harrysson det stora dragplåstret.

Då fick man föreningarna att gå in med ett riskkapital på vardera 5 000 kronor inför festen och totalt hade man runt en kvarts miljon i budget.

– Det var mycket oro innan den festen. Det regnade 14 dagar i sträck. Men just den dagen sken det upp och det blev en toppenkväll, beskriver ett gäng Ingatorpsbor som representerar olika föreningar på orten.

Kvällen ifråga gick plus. Föreningarna fick sina pengar tillbaka och vinsten återinvesterades i den dansbana som numera finns i hembygdsparken.

Efter det har det varit tomt med uppföljare till festligheten men nu är det dags igen, efter att Lennart Nilsson tillsammans med Anna-Kerstin Larsson, kommit med idén om en ny fest.

– Vi kanske har dragit igång det men alla hänger med. Alla föreningar i samhället är engagerade eftersom det är en så bra sammanhållning i Ingatorp, beskriver Lennart Nilsson.

Ett välkänt namn som kommer för att underhålla under dagen är veteranen Lill Lindfors.

Hon har funnits med i tankarna ända sedan hon var i Bellö kyrka och det blev så fullsatt så alla besökare inte fick plats utan fick stå utanför.

Ambitionen var att hon skulle komma förra året då en fest var tänkt att ordnas. Då hade dock Eksjö Stadsfest också bokat henne några veckor senare, vilket gjorde att det inte blev aktuellt, då det var för kort avstånd mellan orterna.

Men det gör att hon kommer i år i stället, det tillsammans med Anders Linder och en gitarrist.

I arbetet att förmedla artistkontakter har föreningarna haft hjälp av teaterregissören Jan De Laval, som sedan 32 år tillbaka är sommarboende i Ingatorp.

Han var engagerad vid förra Kanonkvällen och är så också denna gången.

– Jan har sådana kontakter medan vi ordnar i parken.

Förutom Lill Lindfors ska det mer lokala bandet Lifvens ta plats på scen i vilket Ingatorps egen Anders Nilsson ingår.

Framträdanden blir det även av trollkonstnären Magic Kjell och estradören Mattias Enn med pianist Samuel Skönberg.

– Det ska bli kul, summerar Ingrid De Laval, den kommande festkvällen.

Mycket har tagit form inför dagen som försöker rikta sig till alla åldrar men mer kan det bli.

Hembygdsparken ska under dagen få ett eget öltält där det också kan komma att bli underhållning.

– Det verkar också som att det blir disco för de små, säger Lennart Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!