"Syndigt hur snabbt barnen växer ur kläderna"

"Det är syndigt hur snabbt barnen växer ur sina kläder. Vissa storlekar används bara ett par månader".

Julia Ingemarsson, Madde Nilsson med Svante på armen, Ricky Kling och Julia Edgren var fyra av de kunder som besökte premiären av en rekomarknad i Hultsfred.

Julia Ingemarsson, Madde Nilsson med Svante på armen, Ricky Kling och Julia Edgren var fyra av de kunder som besökte premiären av en rekomarknad i Hultsfred.

Foto: Arkiv

Hultsfreds kommun2019-11-05 05:00

Det sa Ricky Kling, pappa till Olivia och Svante, när han och sambon Madde Nilsson besökte den första rekomarknaden i Hultsfred.

– Främst letar vi efter kläder, och så kan det vara idé att öka tomtebeståndet, sa han och skrattade. Idén är jättebra och blir det en marknad till kommer vi med största sannolikhet lämna in kläder barnen vuxit ur. Vi fick veta det här lite sent, så vi hann inte plocka ihop urvuxet.

Detsamma tänkte Julia Edgren som letade kläder som dottern kan använda på förskolan.

– Hon växer ju så snabbt. Det här är ett bra sätt att både bli av med urvuxna kläder och låta kläder komma till användning av någon annan, sa hon.

Matilda Råsmark och Sara Green, från Hultsfred respektive Vimmerby, var initiativtagare och nog var Hultsfredsborna med på idén.

– Vi har haft i det närmaste hundra kunder och minst det dubbla antalet besökare, det är vi nöjda med, säger Matilda Råsmark.

Så det finns en chans att det blir en fortsättning?

– Ja, vi kommer ladda om för en ny omgång våren 2020, säger Matilda Råsmark.

Kläderna som blev över hade ni ju för avsikt att skänka vidare, om ägaren inte vill ha dem tillbaka. Hur går det med det?

– Vi vill gärna ha in tips på bra ställen, dit man kan skänka barnkläder och skor. Då vet man ju, att oavsett om kläderna fick en ny ägare på vår rekomarknad eller inte, så kommer de till användning och får en längre livscykel. Det var ju hela syftet med vår idé att ordna en begagnatmarknad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!