Massor av musik Non Stop på Rock City

Festivalen må vara historia, men musiken har inte tystnat. Tvärt om, musiklivet i Hultsfred har aldrig mått så bra som nu.

Putte Svensson, Sandra Näslund och Emil Elofsson ser fram mot 26 oktober när Rock City fulls av massor av musik.

Putte Svensson, Sandra Näslund och Emil Elofsson ser fram mot 26 oktober när Rock City fulls av massor av musik.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-09-29 10:00

Det säger eldsjälen Putte Svensson Sahlin som tillsammans med Emil Elofsson på Campus Hultsfred står bakom arrangemanget Musik Non Stop. 

–  Vi gör det här för att lyfta fram musiken, säger Putte Svensson Sahlin. Samtidigt som vi skapar en mötesplats för alla som håller på med musik gör vi en inspirationsdag och visar upp vad som finns.

Och det är minsann inte lite, 15 olika konserter är planerade under dagen. Plus en hel del kringaktiviteter, musik är ju inte bara att spela och sjunga. Kommunala musikskolan kommer att finnas med, och låta besökarna prova olika instrument. 

– Vi hoppas också att gänget som renoverat Folkets Park kommer med och berättar om det jobbet, säger Putte Svensson Sahlin. Det behövs ju olika arenor för musiken.

Musik Non Stop är ett försök att göra en generalmönstring av musiken i Hultsfreds kommun och det betyder naturligtvis att det är en stor bredd på programmet. Toner för alla åldrar, kan man säga.

Körsång är stort och betyder mycket för väldigt många i kommunen och visst finns det med här också. Kören Joyvoice i Hultsfred och Vimmerby under ledning av Sandra Näslund kommer att medverka och det blir en minst sagt fartfylld föreställning med uppemot 100 sångare.

Det hör också till traditionen att det ska finnas något känt namn på programmet. I år är det gitarristen Jojje Wadenius som kommer på besök. Han kommer att göra en barnföreställning och dessutom bli intervjuad på scenen. Utfrågare är Pelle Andersson, ordförande i Svenskt Rockarkiv.

Karta: Campus Hultsfred
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!