– Vi vet ännu inte vad som finns i tunnorna, säger Sophia Berggren vid miljö- och byggnadsförvaltningen. Jag har varit på plats och tagit prover, men vi har inte fått besked ännu.

Hon räknar med att det kan ta ytterligare några dagar innan laboratoriet kan ge besked.

De här tunnorna har legat på platsen väldigt längre. Så länge att plåten rostat igenom och mycket av innehållet har runnit ut på marken.

Artikelbild

| En provatperson slog larm om de fyra rostiga tunnorna som ligger i en skogsbacke strax utanför Lönneberga stationssamhälle.

– Det är något rött innehåll i den ena tunnan och svart i den andra, säger Sophia Berggren. Det verkar som om det är något pulver, men efter regnet nu har det blivit som lera.

Den tredje och fjärde tunnan som ligger en bit bort verkar dock vara tom.

Det var i slutet på förra veckan som en privatperson slog larm om de tre tunnorna och på fredagen var Sophia Berggren på plats för att ta prov på innehållet och dokumentera det hela.

– Jag är faktiskt lite förvånad över att ingen har slagit larm om tunnorna tidigare, säger hon, speciellt som de ligger väldigt nära riksvägen, alldeles intill en vändplan.

Var tunnorna kommer ifrån, eller hur de har hamnat här i skogskanten är oklart, men de har som sagt legat här väldigt, väldigt länge och någon som kan misstänkas för att ha slängt dem här finns inte.

På platsen finns också lämningar efter en sedan länge försvunnen verksamhet. Bland annat betongrester, något fundament och en del annat. På platsen finns också en del skräp av betydligt nyare datum.