Trion bodde ihop – i ett skyddsrum

Ett skyddsrum på Granitvägen har fungerat som bostad åt tre personer. "När de upptäcktes där tycks de ha flyttat vidare till ett förråd på Nygatan", säger bostadsbolagets Roger Lund.

Flera personer misstänks ha bott olovligen i ett skyddsrum och ett förråd i bostadsbolagets fastigheter. Nu misstänks två män och en kvinna för olaga intrång, häleri, vapenbrott och innehav av narkotika.

Flera personer misstänks ha bott olovligen i ett skyddsrum och ett förråd i bostadsbolagets fastigheter. Nu misstänks två män och en kvinna för olaga intrång, häleri, vapenbrott och innehav av narkotika.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-07-11 13:15

Hultsfreds Bostäder fick indikationer på att det rörde sig personer i källaren, som inte hade där att göra. Hyresgästerna hade dessutom slagit larm om att flera förråd var uppbrutna, och att det försvunnit personliga ägodelar där ifrån.

Uppgifterna fick bostadsområdets vaktmästare att undersöka saken, och upptäckte då en elsladd som ledde in i ett rum, längst in i skyddsrummet.

– När vaktmästaren drog ur sladden sprang det ut tre personer som kändes igen, så vi har identifierat en man från Hultsfred i 20-årsåldern, samt en man och en kvinna i 40-årsåldern, hemmahörande i Västervik respektive Högsby kommun, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn.

När polisen kom till platsen konstaterades att skyddsrummet var fullt av saker, bland annat en moped, mikrovågsugn, en stor mängd verktyg och en datorskärm. Sammanlagt 35 godspunkter. Dessutom hittades en vapenpatron och en liten bit hasch.

– Grejerna togs i beslag så får vi se om de är tillgripna någonstans, säger Hultman. Utöver olaga intrång och häleri misstänks personerna också för vapenbrott och innehav av narkotika.

Dagen efter, på onsdagsmorgonen, upptäcktes att någon bott också i ett förråd på Nygatan. Om de flyttat vidare eller bott på platserna parallellt vet man inte i dagsläget.

– Det rör sig om samma personer, i vart fall två av personerna, den äldre mannen och kvinnan. De avvisades därifrån av polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!