Polisen får fortfarande in tips om försvunna kvinnan

Det kommer fortfarande in tips till polisen om kvinnan från Hultsfred som försvann i våras.

Missing People har gjort två eftersök efter den 20-åriga kvinnan i Hultsfred, och det kan bli aktuellt med ytterligare ett, berättar Tessan Jigfjord, operativ chef.

Missing People har gjort två eftersök efter den 20-åriga kvinnan i Hultsfred, och det kan bli aktuellt med ytterligare ett, berättar Tessan Jigfjord, operativ chef.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-08-24 21:00

Det var i slutet på maj i år som familjen anmälde den 20-åriga kvinnan som saknad. Hon sågs senast på en gata i centrala Hultsfred.

Missing People kopplades in på fallet och har genomfört två stora eftersök i Hultsfred. Bland annat har man sökt med båt och undervattenskamera i sjön Hulingen vid ett tillfälle.

Utredningen kring försvinnandet är högsta grad levande hos polisen, som jobbar vidare för att försöka hitta ledtrådar.

– Vi tar emot dem och kontrollerar dem, säger Niclas Juneskog vid polisen i Vimmerby. Men så här långt har det inte hänt något avgörande.

– Vi vet inte om hon verkligen är bortrövad, säger Juneskog, eller om hon håller sig undan. Att det rubriceras som människorov beror på att vi ganska snart efter försvinnandet fick indikationer på att hon inte försvunnit frivilligt.

Det kommer fortfarande in tips till polisen.

– Vi kan väl inte säga att det strömmar in. Det kommer in tips, inte varje dag eller ens varje vecka, säger Juneskog. Men det kommer in en del.

De tips som kommer in följs upp, bland annat matchas de mot andra tips som kommit in tidigare, för att om man på sätt kan komma vidare i utredningen.

– Men jag kan inte säga att vi har några tecken på var hon finns, men vi jobbar på det, säger Niclas Juneskog.

Förutom att bearbeta inkomna tips, jobbar man också med den tekniska biten.

– I vårat datasamhälle lämnar vi alla spår efter oss, säger Juneskog, och vi söker varje vecka efter den typen av aktiviteter.

Detta har hänt:

22 maj: Kvinnan anmäls försvunnen av anhöriga

23 maj: Missing people inleder sökandet i centrala Hultsfred

24 maj Sökområdet utvidgas.

25 maj: Polisen arbetar vidare med inre spaning, berättar presstalesman Robert Loeffel.

13 juni: Polisen har fått in uppgifter om att kvinnan inte försvunnit frivilligt. Rubriceringen ändras från Försvunnen Person till Människorov, berättar Niclas Juneskog vid polisen i Vimmerby.

16 juni: Polisen arbetar vidare med ärendet. Det finns intressanta tips att arbeta vidare med och vi väntar på mer material, säger Juneskog.

22 augusti: Det kommer fortfarande in tips till polisen, berättar Niclas Juneskog. Inte varje dag kanske eller ens vare vecka. Men tipsen kommer in och följs upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!