Nytt försök hitta försvunnen kvinna

På söndag gör Missing People ännu ett nytt försök att hitta den försvunna kvinnan i 20-årsåldern som varit försvunnen sedan i våras.

Tessan Jigfjord, operativ chef på Missing People berättar att man kommer att göra ett nytt eftersök efter den försvunna Hultsfredskvinnan nu på söndag.

Tessan Jigfjord, operativ chef på Missing People berättar att man kommer att göra ett nytt eftersök efter den försvunna Hultsfredskvinnan nu på söndag.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-09-04 06:00

– Vi har blivit tilldelade ett sökområde av polisen vid Lixerum norr om sjön Linden i Lönnebergatrakten, säger Tessan Jigfjord, som är operativ chef på Missing People i det här ärendet.

Hon hoppas på att det blir god uppslutning. Området är stort och det ska sökas igenom noga.

– Jag vill inte påstå att det är ett direkt hett område, säger Niclas Juneskog vid polisen i Vimmerby, vi har själva sökt i området med hund utan resultat.

Men området är stort och nu vill polisen att också Missing People hjälper till och söker igenom området norr om sjön Linden.

– Det finns uppgifter i utredningen som gör att vi letar här, säger Niclas Juneskog.

Skallgångskedjorna kommer att utgå på söndag förmiddag, från byn Lixerum som ligger strategiskt bra till.

– Vi hoppas kunna få en bra bas där, säger Tessan Jigfjord.

Det var i mitten på maj månad i år som kvinnan, som är i 20-årsåldern, försvann från sitt hem i Hultsfred. Hon anmäldes försvunnen och anhöriga tog kontakt med Missing People som med kort varsel arrangerade en omfattande skallgång, där större delen av samhällets centrala delar söktes igenom.

Ytterligare en skallgång arrangerades ett par veckor senare, då man också sökte igenom delar av sjön Hulingen. Sedan dess har också polisen jobbat med fallet, och följt upp en rad tips som kommit in, och som fortfarande kommer in.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!