Ny förening höll årsmötet utomhus

I dessa Coronatider valde den nystartade Folkets Parkföreningen i Hultsfred att hålla årsmötet utomhus för att minska smittorisken.

Med ett djupt andetag för att inte andas på varandra samlades styrelse och valberedning för att bli fotograferade i samband med årsmötet i nya Folkets Parkföreningen.

Med ett djupt andetag för att inte andas på varandra samlades styrelse och valberedning för att bli fotograferade i samband med årsmötet i nya Folkets Parkföreningen.

Foto: Privat

Hultsfreds kommun2020-03-31 14:00

Försiktigheten och ambitionen att undvika eventuell smittspridning fick diktera villkoren. Ett 25-tal medlemmar deltog, väl utspridda över Stora dansbanan, där det ju är gott om plats. Men det blev kallt att vara ute, kanske var det den kallaste kvällen i år. Å andra sidan gick mötet snabbt.

– Det här mötet var planerat sedan länge, innan coronaviruset var känt, säger nyvalda ordföranden Rosie Folkesson. Och vi bestämde oss för att hålla mötet som planerat för att komma igång med föreningen nu.

Rosie Folkesson valdes till ordförande för den nya föreningen. Som vice ordförande valdes Malin Lundström, Jacqueline Kuster utsågs till kassör och Malin Gunnarsson är sekreterare. Ledamöter i den nya styrelen är Ulrika Larsson, Lennart Beijer och Ghazwan Taleb.

Det kan tyckas vara en smula märkligt att så här i Coronatider starta en Folkets parkförening, nu när nästan allt är inställt och maximalt 50 personer får samlas.

– Vi vill komma igång nu, så att vi är redo när det blir lättare, säger Rosie Folkesson. Så att vi är laddade när det är dags att ta emot hyresgäster.

Ambitionen med Folkets Park är i första hand att tillhandahålla en arena, där andra föreningar och privatpersoner kan göra sina egna arrangemang.

– Vi har redan en del bokningar, säger Rosie Folkesson, men vi vet inte om de blir av. 

Sedan är det en del annat att fixa med, det krävs en del pappersjobb för att komma igång och det finns en del kvar att göra i parken för att få den tipptopp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!