"Lätt få uppfattningen att allt är nattsvart"

Barn-och utbildningschef Martin Snickars gav en lägesrapport från skolan när S och SSU i Hultsfred bjöd in till informationsmöte. ”Det känns positivt, det känns som det finns ett lugn och framtidstro”, säger Micke Lång (S).

Det har väl sällan byggts så mycket i Hultsfred kommun som nu. Barn-och utbildningschef Martin Snickars gav en lägesrapport från skolan när S och SSU i Hultsfred bjöd in till informationsmöte.

Det har väl sällan byggts så mycket i Hultsfred kommun som nu. Barn-och utbildningschef Martin Snickars gav en lägesrapport från skolan när S och SSU i Hultsfred bjöd in till informationsmöte.

Foto: Privat

Hultsfreds kommun2019-11-21 21:00

Ett 20-tal medlemmar närvarade på mötet, där Martin Snickars höll en dragning om situationen i kommunens skolor och förskolor.

– Intressant och positivt. Skolan är ett område som berör och engagerar alla, och efter en tuff och turbulent period känns det som man ser ljuset i tunneln, säger Micke Lång, ordförande för Socialdemokraterna i Hultsfred. Det har väl sällan byggts så mycket i Hultsfred kommun som nu.

Martin Snickars informerade om planen för den nya förskolan i Hultsfred och de nya permanenta lokalerna för grundsärskolan i Målilla.

– Vi är inte så duktiga på att synliggöra utåt vad som händer inom vår verksamhet, säger Martin Snickars. Nu fick jag möjlighet att beskriva hur skolan förändrats och ser ut idag, att lärarna anpassar studierna efter varje elev, att skolan digitaliserats och hur datorer används som läromedel i dag, hur vi samverkar med näringslivet och att undervisningsbegrepp används även inom förskolan numera

S kommer att fortsätta att bjuda in till informationsmöten av det här slaget.

– Det känns viktigt att lyfta även det som fungerar bra, ibland kan man lätt få uppfattningen att allt är nattsvart, men så är det ju inte.

Har ni redan nu någon idé om framtida tema som kan komma att lyftas?

–Ja, polisen är ett sådant ämne, säger Micke Lång. Polisen står ju inför en utökning, så det är intressant att lyfta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!