Klart: Insamling av grovsopor läggs ner

Grovsopsinsamlingen är nu ett minne blott. Det formella beslutet om att lägga ner den servicen är taget.

Johan Svensson (M) Vice ordförande i ÖSKs direktion.

Johan Svensson (M) Vice ordförande i ÖSKs direktion.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-08-23 13:30

– Som det fungerade förra gången kan vi inte ha det igen, säger Johan Svensson, vice ordförande i ÖSKs direktion Johan Svensson (M). Då låg högarna kvar i flera veckor på sina ställen. Vi kan bara konstatera att det var en hantering som inte fungerade.

– Vi kan också konstatera att det inte är någon billig lösning, fortsätter han.

Grovsopsinsamlingen har varit en ständig källa till irritation för invånare i kommunen. Ja inte insamlingen i sig, men högarna som staplats upp vid portarna runt om i samhället har inte sällan rotats igenom med resultatet att skräpet spridit sig i omgivningen. Vid ett par tillfällen har det dessutom bildats regelrätta brandfällor av de stora skräphögarna som lagts upp.

Men nu är det alltså slut, direktionen för ÖSK, Östra Smålands Kommunalteknikförbund har tagit det formella beslutet om att lägga ner grovsopsinsamlingen en gång för alla och söka andra lösningar.

I stället kommer det att bli fler tillfällen med lördagsöppet på Kejsarkullens återvinningscentral. Och för de som av olika anledningar inte kan ta sig dit, finns möjlighet att beställa hämtning, även om det kommer att kosta en slant.

– Jag har full förståelse för att inte alla kan ta sig dit ut med avfallet, säger Johan Svensson.

– Jag tycker och tror också att vi kan utveckla verksamheten på Kejsarkullen, så att den får självbetjäning. Att man kan åka dit med avfallet när man själv har tid. Liknande lösningar finns i flera andra kommuner, säger Johan Svensson vidare.

Grovsopor utställda för hämtning. Men nu är den tiden förbi i Hultsfreds och Högsby kommuner.  ÖSKs direktion har beslutat att lägga ner den verksamheten.
Grovsopor utställda för hämtning. Men nu är den tiden förbi i Hultsfreds och Högsby kommuner. ÖSKs direktion har beslutat att lägga ner den verksamheten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!