Förening kan vinna 100 000 kronor

En bra försäljningsvecka i maj gav Målilla-Mörlunda Ski chansen att vinna 100 000 kronor. I stentuff konkurrens har man slagit sig in bland 40 av landets föreningar som nu går in i en avgörande helg.

Camilla Liljegren säljer Bingolotter till Anneli Persson från Bockara. En plats i studion hägrar för M-M Ski.

Camilla Liljegren säljer Bingolotter till Anneli Persson från Bockara. En plats i studion hägrar för M-M Ski.

Foto: Charlotte Madestam

Mörlunda2019-08-23 12:00

Lagom till premiären går Bingolottos föreningstävling in i ett avgörande skede. I potten hägrar en plats i studion i Göteborg i oktober med chans att vinna upp till 100 000 kronor.

Backar vi bandet till maj, så sålde M-M Ski så bra med Bingolotter sista veckan att man nu tagit sig vidare i tävlingen, genom andra chansen.

– Vi gjorde verkligen allt vi kunde för att sälja bra den veckan och ökade också antalet sålda lotter från ungefär 100 till 500, säger föreningens Camilla Liljegren.

Det räckte inte till en direktplats, utan vinnaren i region syd sålde det tredubbla.

– I den här tävlingen tittar man inte alls på hur stor orten är, eller hur många invånare det finns, utan bara på antalet sålda lotter. Och det var lite olyckligt, i en region vann en förening på 300 sålda lotter, så vi hade verkligen tufft motstånd i vår region.

Ettan och tvåan fick en direktplats till studion, medan 40 föreningar som kom trea till femma gått till andra chansen, däribland M-M Ski.

Nu blir helgens försäljning avgörande. Av 40 föreningar får 14 en plats i studion, och det hägrar förstås.

– Alla de 14 föreningarna är garanterade 10 000 kronor, och en förening kan vinna upp till 100 000 kronor, säger Camilla Liljegren.

Vad tror du om chanserna?

– Vi hoppas ju förstås. Det har gått lite trögt så här långt, men vi har fram till söndag på oss och tänker lägga extra kraft på att försöka sälja bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!