De fick kluriga ledtrådar för att hitta rätt

Vart är vi på väg? Den klassiska frågan lånad från TV ställdes direkt till 50-talet besökare på Blåbärskullen när torsdagskvällens sommarcafé hade På Spåret-tema.

Det blev många kluriga ledtrådar på svåra frågor när tävlingsledaren maria Knutsson tog besökarna med På Spåret till olika ställen i Mörlunda tveta.

Det blev många kluriga ledtrådar på svåra frågor när tävlingsledaren maria Knutsson tog besökarna med På Spåret till olika ställen i Mörlunda tveta.

Foto: OLOF CARLSON

Mörlunda2019-07-19 22:00

Precis om i TV:s förlaga, togs deltagarna med ut på resor. Om än inte ut i vida värden så i alla fall inom Mörlunda-Tveta socken.

Det finns en hel massa spännande byar att besöka i socknen och tävlingsledaren Maria Knutsson tog besökarna med på upptäcktsfärd i nutid och dåtid.

Deltagarna fick tillfälle att testa sina gamla kunskaper, och kanske få några nya om platser som Rundal, Odensås, Kättebro och Skenarebacken. Platser som är väl bekanta i trakten men som gömmer en hel massa "Värt att vetasaker".

Maria Knutsson har lagt ner en hel del möda på att skapa frågorna och det är inte utan att deltagarna sattes på det hala emellanåt. Kluriga ledtrådar till trots.

– Sedan varvar vi med lite musikfrågor för att det ska hända något annat lbland, säger hon.

Precis som på TV blev det bättre poäng ju snabbare man kom på den rätta lösningen ute vid borden. Fast poängräkningen fick deltagarna sköta om på egen hand. En fråga om förtroende helt enkelt. Och vinnarbordet fick en påse godis att dela på.

Det var ett 50-tal besökare som tillbringade en solig torsdagskväll på Blåbärskullen med det här På Spåret-caféet och de trivdes alldeles utmärkt.

De här sommarcaféerna har kommit att bli ett uppskattat inslag i verksamheten på Blåbärskullen. Inte minst som det då också finns chans att se vad som finns i de många gamla stugorna på området. Den här gången var det Turkstugan som var öppen för besökare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!