Blev av med maskiner – för en halv miljon

Allbygg i Hultsfred drabbades av inbrott under natten mellan måndag och tisdag. Verktyg för uppskattningsvis en halv miljon kronor stals.

Tjuvarna klippte upp två staket för att ta sig in på området, säger Henric Böris. Sedan har de tagit sig in på lagret och stulit ett stort antal maskiner.

Tjuvarna klippte upp två staket för att ta sig in på området, säger Henric Böris. Sedan har de tagit sig in på lagret och stulit ett stort antal maskiner.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2019-11-20 15:30

– Nu blir det kameraövervakning och skarp belysning, säger en luttrad Henric Böris som driver företaget. Det här var det tredje stora inbrottet som företaget drabbats av på fem år.

Den här gången har tjuvarna klippt hål på två höga stängsel för att ta sig in på baksidan av företagets område. Sedan har de gått rakt på förrådet, där de vridit sönder låset och kommit in.

– Det märkliga är, säger Henric Böris, att de bara har stulit själva maskinerna. De har inte tagit med väskor och andra tillbehör som fanns. Men det verkar som om de har specialiserat sig på Hiltimaskiner och andra dyra märken.

Det här är tredje gången på fem år som företaget råkar ut för tjuvar. Nu hade man precis lagom hunnit bygga upp maskinparken igen.

Förutom förlusten av maskinerna, innebär det dessutom mycket extrajobb på företaget.

–  Jag fick sitta hela dagen i går och halva dagen i dag för att hitta alla kvitton och sådant, säger Henric Böris. Nu är jag uppe i 290 000 kronor och det finns mer kvar att gå igenom. Samtidigt som det vanliga jobbet måste göras.

– Enligt polisanmälan handlar det om maskiner för i storleksordningen en halv miljon, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn. Det handlar om sammanlagt cirka 100 maskiner av olika slag.

Samma natt drabbades också NCC på Norra Oscarsgatan av verktygstjuvar. En container bröts upp och ett stort antal maskiner försvann.

– Man kan ju fundera på om det finns ett samband, säger Anders Hultman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!