Handlare sponsrar sökinsatser efter försvunna kvinnan

Sökandet efter den försvunna kvinnan kantas av en stor vilja att hjälpa till. Såväl restauranger som butiker har under den senaste månaden bidragit med bland annat både mat och dryck.

Jakob Riis driver Ica i Storebro. Han ser det som en självklarhet att sponsra de olika sökgrupperna.

Jakob Riis driver Ica i Storebro. Han ser det som en självklarhet att sponsra de olika sökgrupperna.

Foto: Markus Danielsson

Hultsfred2022-07-20 16:55

Det har gått en månad sedan en kvinna anmäldes som saknad av sina anhöriga. Kvinnan tros ha försvunnit precis intill gränsen mellan Hultsfred och Vimmerbys kommuner. Under månaden som har gått sedan kvinnan senast sågs har flera olika sökinsatser gjorts i området. I samband med några av insatserna har flera butiker och restauranger bidragit med i första hand mat och dryck.

– Jag fick ett samtal med frågan om vi kunde sponsra en grupp dykare. Det var då en självklarhet för oss att bidra med lunch till femton personer, säger Putte Svensson Sahlin som driver Hotell Hulingen i Hultsfred.

undefined
Jakob Riis driver Ica i Storebro. Han ser det som en självklarhet att sponsra de olika sökgrupperna.

Ica-butiken i Storebro har också bidragit med olika produkter till förmån för frivillighetsgrupperna.

– Vi har sponsrat vid två olika tillfällen. Den första gången körde jag ut med omkring 400 Festis i tetrapack, vattenmeloner och chips. Vid det andra tillfället handlade det om mackor, dryck och bullar. Jag sa till dem att om de behöver mer energi av något slag så är det bara att kontakta mig igen så löser vi det, berättar Jakob Riis som driver Ica-butiken i Storebro.

I Vimmerby har Karaktärshotellet Björkbacken varit med och sponsrat en lunch för omkring 15-17 personer vid ett tillfälle.

– Vid det tillfället sa vi att de absolut fick höra av sig igen om de behövde mer hjälp, säger Anneli Rimås, vd för Karaktärshotellet Björkbacken.

Det gemensamma för samtliga näringsidkare som sponsrat är att alla ser det som en självklarhet att vara med och bidra.

– Jag tycker att det är var och ens skyldighet att göra vad man kan i ett sådant här läge. Om vi inte kan hjälpa till med att dyka så kan vi ju i alla fall bidra med mat och dryck till de som dyker, säger Anneli Rimås apropå sitt företags medverkande.

undefined
Anneli Rimås är vd för Karaktärshotellet Björkbacken i Vimmerby, som har varit med och bidragit med mat och dryck.

– Jag visste inte att de fortfarande höll på med sökningar när de hörde av sig men vi kan helt klart sponsra ytterligare om det skulle bli aktuellt, säger Putte Svensson Sahlin.

Som det ser ut nu kommer polisen inte att genomföra några nya sökinsatser. Polisens presstalesperson Robert Loeffel har tidigare sagt till Vimmerby tidning att det kan komma att ändras med kort varsel, exempelvis om man får in ett tips. Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

– Vi har inga planerade insatser och rubriceringen är fortfarande försvunnen person, säger polisens presstalesperson Christine Bergkvist Björklund.

Putte Svensson Sahlin ser det som en självklarhet att sponsra sökningarna efter den försvunna kvinnan.
Putte Svensson Sahlin ser det som en självklarhet att sponsra sökningarna efter den försvunna kvinnan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!