Vattenläcka på Nygatan - vägen stängs av

En vattenläcka har upptäckts på Nygatan i Hultsfred. Mitt för det gamla trädgårdsmästeriet har det uppstått en mindre insjö, som inte brukar finnas där.

En liten insjö har uppstått på Nygatan. Under reparationen av vattenledningen måste gatan stängas av för trafik och i stället öppnas Järnvägsgatan ut mot Östra Långgatan.

En liten insjö har uppstått på Nygatan. Under reparationen av vattenledningen måste gatan stängas av för trafik och i stället öppnas Järnvägsgatan ut mot Östra Långgatan.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-02-08 11:49

Så medan reparationen, som inleddes under måndagen, pågår kommer gatan att stängas av för trafik. I stället hänvisas trafiken till och från bostadsområdet Oredan via Järnvägsgatan och ut till Östra Långgatan, där den vanligtvis avstängda korsningen öppnas igen.

– Vi gör den här åtgärden för att vår personal ska kunna jobba säkert på platsen, säger Mikael Nilsson, driftschef på ÖSK. Vi stänger av vägen helt under arbetet.

Samtidigt öppnas Järnvägsgatan ut mot Östra Långgatan, för att de som bor i kvarteret Oredan inte ska bli "inlåsta" under tiden.

– Det är också viktigt att blåljuspersonal ska kunna ta sig in till husen, säger Mikael Nilsson. Vi har gjort så här tidigare.

Reparationen väntas bli klar under tisdagen, om inget oväntat tillstöter.

– Vi vet inte omfattningen på läckan förrän vi har grävt oss ner till den, säger Mikael Nilsson. Men vi tror att det är en "vanlig" läcka som vi kan laga ganska snabbt när vi väl kommer dit. Men det är svårt att göra en säker prognos.

Ett orosmoment är hur det är med tjälen i marken. Det har ju varit rejält kallt några dagar, men Mikael Nilsson tror ändå inte det ska vara så farligt.

– Vattnet har ju kunnat ta sig upp till ytan, säger han, så förhoppningsvis ska det gå att gräva ändå. Det är inte helt ovanligt att vattenläckor uppstår så här års. Tjälen gör att det blir rörelser i marken, och det kan få gamla sköra gjutjärnsrör att spricka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!