Stort intresse för nya lägenheter – tio har skrivit på

Tio personer har anmält sitt intresse för nya lägenheter. – Det innebär att det inte finns några hinder för AB Hultsfreds Bostäder att gå vidare med byggplanerna, anser Anne-Charlotte Cederberg och Ronny Olsson i Järnforsens samhällsförening.

Ronny Olsson och Ann-Charlotte Cederberg från samhällsföreningen känner till i alla fall tio personer som vill ha en lägenhet i det tänkta nybygget.

Ronny Olsson och Ann-Charlotte Cederberg från samhällsföreningen känner till i alla fall tio personer som vill ha en lägenhet i det tänkta nybygget.

Foto:

Hultsfred2017-03-29 08:39

På informationsmötet 16 mars sa bostadsbolgaget att man måste ha en 70 procent anmälda till de åtta lägenheterna som kan bli aktuella, säger Ronny Olsson.

– Det klarar vi med bred marginal, säger Anne-Charlotte Cederberg.

Med tanke på att det bara är ett par veckor sedan informationsmötet, tycker det att det är ett väldigt bra resultat.

Sedan mötet har samhällsföreningen samlat in intresseanmälningar för de nya, tänkta lägenheterna och de har mötts av ett, som de tycker bra intresse. Tio personer har anmält ett intresse utan att man direkt har behövt jaga.

– Vi har varit ute på företagen bland annat, säger Ronny Olsson.

– Det är både äldre och yngre som anmält intresse. och det är framförallt tvårummarna på 50 kvadrat som lockar. Kanske för att hyran håller sig på en hygglig nivå.

Nästa steg blir förstås att lämna intresseanmälningarna vidare till bostadsbolaget, och förhoppningen är förstås att planerna ska rulla igång på allvar. Hultsfreds Bostäder har ju sedan tidigare sagt sig villiga att satsa, om det bara finns intresse, och det hoppas Ronny Olsson och Anne-Charlotte Cederberg ska vara bevisat med de intresseblanketterna.

Byggplanerna i Järnforsen är fortfarande kvar på intressestadiet, men om bostadsbolaget väljer att gå vidare är det förstås ett SKL-hus, byggt i Hultsfred som blir aktuellt.

– Det vore ju drömmen att få ett hus som är tillverkat i den nya fabriken, säger Ronny Olsson.

Det är fortfarande inte bestämt var det nya huset ska byggas, men enligt Ronny Olsson och Anne-Charlotte Cederberg finns det två tomter som är högaktuella.Dels det som kallas gamla Fiskebyn eller tomten mitt emot vid Järnvägen.

Den senare har fördelen att marken redan ägs av kommunen, den förstnämnda har fördel av att redan vara detaljplanerad för bostäder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!