Försvunna kvinnan: Nytt område söks av

Över två månader har passerat sedan en kvinna försvann i trakterna kring Björksebo. Outtröttligt har sökandet fortsatt i området av närstående och en stor uppslutning av frivilliga. Nu fortgår sökandet i ett nytt område.

På söndag ger sig Missing People ut igen för att söka efter den försvunna kvinnan. Den här gången söker man i ett nytt område, efter att en hund markerat för drygt en vecka sedan.

På söndag ger sig Missing People ut igen för att söka efter den försvunna kvinnan. Den här gången söker man i ett nytt område, efter att en hund markerat för drygt en vecka sedan.

Foto: Markus Danielsson

Hultsfred2022-08-25 21:00

– Det var ungefär en vecka sedan som hunden Sigge var här och gjorde en ny, skarpare markering vid sjön Möckeln, så nu letar vi i det området, berättar en familjemedlem. 

Tidigare har man framförallt fokuserat sökandet i och kring Hemsjön, där hundar har markerat. Men varken med båtar med sonarsystem eller dykare har man hittat något. Den nya markeringen vid sjön Möckeln ligger drygt tre kilometer fågelvägen från det tidigare sökområdet. 

– Vi måste fortsätta tills vi hittar något, det är bara så. Det finns inte på kartan att vi ska ge upp, säger den närstående och berättar att en båt med sonarsystem ska söka av sjön under helgen, samt att Missing People anordnar en sökinsats på söndag. 

En hundmarkering på ett nytt ställe är både jobbigt och hoppfullt för den närstående.

– Det känns som man står på ruta ett, nästan på ruta noll. Vi har snart hållit på i nio veckor, det är helt sjukt.

Uppslutningen i sökinsatserna som hållits på familjens initiativ har varit stor och det har kommit frivilliga både från lokalt håll och längre ifrån.

– Det är många som är riktiga eldsjälar och går i ett. Sen kommer det alltid nya ansikten varje gång. Ju längre tiden går, desto mer sprids det och det kommer mer och mer folk utifrån. Man träffar alla människor och det kan vara jobbigt att prata om det jämt, men samtidigt ger det styrka att se att vi tillsammans ska hitta någonting. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!