"Visst Àr det positivt, men startstrÀckan Àr lÄng"

BÄde Christian Ryning pÄ Palace Hotell och Putte Svensson Sahlin pÄ Hotell Hulingen glÀds Ät att restriktionerna försvinner. Men det kommer ÀndÄ inte att bli nÄgra omedelbara effekter.

BÄde Putte Svensson Sahlin och Christian Ryning glÀds Ät att restriktionerna hÀvs. Men nÄgon rivstart pÄ nöjeslivet i Hultsfred Àr inte att vÀnta.

BÄde Putte Svensson Sahlin och Christian Ryning glÀds Ät att restriktionerna hÀvs. Men nÄgon rivstart pÄ nöjeslivet i Hultsfred Àr inte att vÀnta.

Foto: Sofie Olsson/Charlotte Madestam/Olof Carlson

Hultsfred2022-02-03 10:17

Även om det hade funnits en startknapp att trycka pĂ„, sĂ„ tar det sin tid att rulla igĂ„ng verksamheten.

– Det Ă€r ganska lĂ„ng startstrĂ€cka, sĂ€ger Putte Svensson Sahlin, som inte rĂ€knar med att evenemangen ska komma igĂ„ng fullt ut förrĂ€n fram pĂ„ höstkanten. 

– Det som Ă€r dött Ă€r dött, det som Ă€r trasigt kan vi nog laga, sĂ€ger han. SĂ„ riktigt som förr kommer det nog aldrig att bli igen. 

Ett exempel Àr att det sannolikt inte blir fler tvÄdagarsevent.

Under pandemin har hotellet dragit ner pĂ„ personal till ett absolut minimum och det mĂ„ste byggas upp igen innan konsertverksamheten kan komma igĂ„ng fullt ut. 

– I vanliga fall anvĂ€nder vi evenemangen för att lĂ€ra upp ny personal, sĂ€ger Putte svensson Sahlin, men nu har vi inte haft sĂ„ mĂ„nga de senaste tvĂ„ Ă„ren. SĂ„ vi behöver lĂ€ra upp flera nya.

En annan aspekt som gör att det dröjer av innan verksamheten fĂ„r upp farten igen, Ă€r att artisterna ska bokas i god tid, marknadsföring tar ocksĂ„ sin tid, och sĂ„ vidare. 

Inte heller Hotell Palace kommer att rivstarta, nu nÀr restriktionerna lyfts pÄ mÄndag.

– Hotellet har stĂ€ngt, sĂ€ger Christian Ryning, vi hĂ„ller pĂ„ att planera för en utbyggnad. Men visst Ă€r det Ă€ndĂ„ vĂ€ldigt positivt att restriktionerna tas bort, sĂ„ att vi kan Ă„tergĂ„ till nĂ„got mer normal tillvaro. Jag önskar bara att myndigheterna kunde ha mer framförhĂ„llning, bĂ„de nĂ€r restriktionerna slĂ€pps och nĂ€r de införs.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!