För få förslag - mer tid för Vattensparartävlingen

ÖSK förlänger tävlingstiden. Det har helt enkelt kommit in för få förslag på hur man kan spara på dricksvattnet.

Vattnet är viktigt. Och det ska man vara rädd om. För att spara vatten utlyste ÖSK i våras en tävling om bästa spartipset.

Vattnet är viktigt. Och det ska man vara rädd om. För att spara vatten utlyste ÖSK i våras en tävling om bästa spartipset.

Foto: CHRISTINE OLSSON

Hultsfred2020-09-14 10:00

Så nu får invånarna i Hultsfred och Högsby kommuner mer tid på sig att skicka in sina bästa spartips. För tips finns det, tror Jennie Karlsson, va-ingenjör på ÖSK som håller i tävlingen.

– Men vi kanske inte har nått ut med tävlingen, säger hon.

Det var i våras som ÖSK gick ut med en pristävling, i förhoppningen om att få in många smarta spartips, som man sedan kunde dela med sig till kundkretsen. Men resultatet blev magert.

– Vi har inte fått in något att tala om, säger Jennie Karlsson,

Hon tror att det skrala resultatet så här långt handlar mer om marknadsföring, än om att det inte finns idéer ute bland invånarna.

– Vi hade hoppats få in många kreativa idéer för hur man sparar på dricksvattnet, säger Jennie Karlsson.

Precis som tidigare vänder man sig till både privatpersoner och företag med tävlingen och det står prispengar på spel för de bästa tipsen i respektive klasser.

ÖSK:s förbundsdirektions presidie utser sedan två vinnare, en privatperson och ett företag, i varje kommun. Prissumman för privatpersoner är 2 500 kronor och för företag 7 500 kronor.

Trots att det har regnat en hel del den senaste tiden, finns det fortfarande ett stort behov av att vara rädd om de dyrbara dropparna. Det är fortfarande låga nivåer i kommunens brunnar. Och bevattningsförbudet gäller fortfarande.

– Något nytt beslut om det har inte tagits, säger Jennie Karlsson, så vi vill ha in kreativa förslag om hur man vattnar, utan att ta till vattenslagen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!