Folkets Park i Hultsfred snyggas upp

Projektet som jobbar med att snygga upp Folkets Park i Hultsfred har uppnÄtt ett delmÄl.

Den fina lotterikiosken med arbetsgÀnget

Den fina lotterikiosken med arbetsgÀnget

Foto: Brita Freudenthal

Hultsfred2018-08-06 08:00

– Det Ă€r vĂ€rt att fira, menar Hassan Farah, arbetsledare för gĂ€nget som jobbar i parken och bjuder dagen till Ă€ra pĂ„ tĂ„rta.

Lennart Beijer tyckte att det var sorgligt att Hultsfreds Folkets Park började se luggsliten ut och funderade pÄ vad han kunde göra. Folkparkerna i Sverige Àr nÀrmast kulturhistoria. FrÄn slutet av 1800-talet och fram till för nÄgra Ärtionden sedan var de navet i nöjeslivet i staden och pÄ landsbygden. HÀr har man dansat, lyssnat och kunnat umgÄs generationer emellan. I Hultsfred kom Hultsfredsfestivalen att hÄlla liv i anlÀggningen, men den utsattes för hÄrt slitage under tiden. Ju mer Lennart Beijer funderade, desto mer hjÀlp fick han frÄn olika hÄll i kommunen. UppfrÀschningen som han trodde kunde ta tio till femton Är med ideellt arbete, vÀxte till ett ungdoms- och integrationsprojekt med kommunen, SFI, vuxenutbildningen och Arbetsförmedlingen. BerÀknad tid för genomförandet Àr nu tvÄ Är.

Hassan Farah Àr anstÀlld som projektledare. Han har sett hur projektet har knoppat av sig till nya projekt. Ett Àr att bilda en ungdomsförening inom Hembygdsföreningen, som har en nybildad folkparkssektion.

Ett delmÄl har uppnÄtts, den gamla lotterikiosken stÄr blÀnkande nymÄlad efter sommarens arbete. Salah Alddin Hobbi, Wassim Shikh Dahev och Teklit Tesfamicheal har trotsat sommarens vÀrme och jobbat pÄ.

– Fast Ă€rligt talat, har vi fĂ„tt avbryta arbetet pĂ„ grund av hettan nĂ„gra gĂ„nger, kommenterar Lennart Beijer.

Nu vÀntar parkens övriga byggnader pÄ lika kÀrleksfull behandling.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!