Always Somethings första album ute

Trummisen Rasmus Nilsson var sista pusselbiten som behövdes för att Always Something skulle börja gå från klarhet till klarhet. I onsdags släpptes deras första album Suffering Souls och nu är grabbarna redo att ta sitt stora intresse ytterligare ett steg längre.

Oscar Bogren, Ville Pettersson, Filip Olvenius och Rasmus Nilsson i Always Something har släppt sitt första album Suffering Souls. Foto: Charlotte Madestam

Oscar Bogren, Ville Pettersson, Filip Olvenius och Rasmus Nilsson i Always Something har släppt sitt första album Suffering Souls. Foto: Charlotte Madestam

Foto:

Hultsfred2017-03-24 15:15

De har bara spelat tillsammans i den här konstellationen i ett halvår. Men det kändes rätt direkt när Rasmus Nilsson kom in som bandmedlem nummer fyra och gjorde bandet Always Something komplett tillsammans med Ville Pettersson, gitarr, Filip Olvenius, sång och gitarr, och Oscar Bogren, bas.

På den korta tiden har de fått göra flera roliga spelningar, bland annat på Rookie, Musikhjälpen, Musik Nonstop och Hotell Hulingen.

– Vi har en del på gång i sommar också. Två spelningar är klara, en på Hulingen och en på GP-tävlingen i Målilla, berättar Ville Pettersson som började spela tillsammans med Filip Olvenius för sex-sju år.

Oscar Bogren kom med för två år sedan och det var i samband med det som bandet Always Something bildades.

En annan belöning för alla timmar i replokalen, som man förövrigt fått via Folkuniversitetet, är singeln Suffering Souls som gått över förväntan.

Singeln har fått lysande kritik, den har så här långt 1 200 lyssningar på Spotify och känslan var obetalbar när bandmedlemmarna hörde sin egen musik spelas på radio.

– Att P4 spelat den blev ett lyft, säger Rasmus Nilsson. Det kändes speciellt och kul. Ett stort steg för oss.

Följde upp med album

Och i dagarna släpptes alltså Always Somethings första album med samma namn. Innehållande åtta egenskrivna låtar.

– Det roligaste är att få spela in sin musik och se resultatet. Det är alltid kul att dela sin musik med andra och förhoppningsvis kommer också andra tycka om det, säger Ville Pettersson.

Hur skulle ni vilja beskriva er musik?

– Alternativ indie rock är nog den bästa förklaringen, säger Rasmus Nilsson och övriga nickar instämmande.

Vad har ni för drömmar?

– Det finns alltid mycket att lära, säger Filip Olvenius, men det går absolut framåt. Drömmen vore att få ett skivkontrakt, det är det vi kämpar för och det vore häftigt om våra låtar någon gång skulle spelas på världens största radiokanaler.

– Det låter konstigt att säga det, men vi lever för musiken, säger Rasmus Nilsson. Vad annat hade man gjort? Det finns inget som är så kul som att spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!