Ännu en industri drabbad av inbrott

Ännu ett inbrott på industri har upptäckts i Hultsfred. Den här gången är det Farsons gamla lokaler som drabbats.

Ytterligare ett företagsinbrott anmäldes i Hultsfred under torsdagen. Den här gången i Farsons gamla lokaler. Fastighetsägaren Inge Hyckenberg visar hur tjuvarna tog sig in genom ett hål i porten.

Ytterligare ett företagsinbrott anmäldes i Hultsfred under torsdagen. Den här gången i Farsons gamla lokaler. Fastighetsägaren Inge Hyckenberg visar hur tjuvarna tog sig in genom ett hål i porten.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2019-11-21 14:30

Tjuvarna tog sig in på  området genom att klippa upp ett hål i staketet. Inom parentes sagt, samma staket som klipptes upp vid inbrottet hos grannen Allbygg häromnatten.

– När de kommit in på området har de huggit upp ett hål i en stor industriport på baksidan, säger fastighetsägaren Inge Hyckenberg och visar den halvöppna porten.

–  De har gjort skador för mycket mer än de kan ha fått med sig, säger Hyckenberg.

Någon smidig person har kunnat ta sig in genom hålet och sedan öppnat porten inifrån. Kvar på platsen ligger isoleringen från porten och ett par skruvmejslar som lämnats kvar efter inbrottet.

Det är dock oklart om gärningsmännen fått med sig något från platsen. Lokalerna används som förråd och är uthyrda till en rad privatpersoner. .En container i lokalen har dock brutits upp. Men om något i den stulits är oklart.

Inbrottet på företaget skedde någon gång under natten till torsdagen, personal upptäckte den halvöppna porten och slog larm till fastighetsägare och polis.

Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn bekräftar att man fått in en anmälan om det här inbrottet. 

– Vi vet att det skett någon gång efter klockan 18 på onsdagen.

Den drabbade industrifastigheten ligger som närmsta granne till Allbygg, som blev av med verktyg för cirka en halv miljon kronor. Under helgen inträffade ytterligare en stöld av verktyg på Norra Oskarsgatan. 

Finns det ett samband?

– Det är inte bekräftat, säger Anders Hultman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!