Företaget breddar utbudet efter uppköpet

Efter cirka tvÄ mÄnader av flyttande och omorganisering i butiken har EkebÀcks Bil breddat sin verksamhet genom att köpa upp företaget TRM Teknik.

Stefan Wikner och Jonas Beurling har jobbat lÀnge pÄ EkebÀcks i Hestra. Tommy Rosell kom in i samband med uppköpet av TRM Teknik.

Stefan Wikner och Jonas Beurling har jobbat lÀnge pÄ EkebÀcks i Hestra. Tommy Rosell kom in i samband med uppköpet av TRM Teknik.

Foto: Max Elofsson

Hestra2020-03-17 15:00

Bilmarknaden Ă€r i förĂ€ndring och pĂ„ EkebĂ€cks Bil i Hestra upplever de att inte lika mĂ„nga personer vĂ€ljer att köpa en ny bil. Företaget tĂ€nker fortsĂ€tta ha sin bilverksamhet kvar, men för att bredda sig har de köpt upp TRM Teknik som stod för försĂ€ljning av redskap och maskiner till skog och trĂ€dgĂ„rd. 

– DĂ„ tyckte vi att det kĂ€ndes som ett bra komplement för oss, sĂ€ger företagets vd Jonas Beurling.

Företaget grundades 1970 och firar alltsÄ 50-Ärsjubileum i Är. FrÄn början var de inriktade mot bilar och motorcyklar, men har med tiden breddat sig alltmer. Nu tyckte de att var dags för nÀsta steg dÄ butikens försÀljningsutbud utökas, tack vare investeringen av TRM Teknik.

EkebÀcks Bil Àr det egentliga namnet pÄ företaget. Men i dagligt tal blir det oftast EkebÀcks, enligt de arbetande pÄ företaget.

Den 3 januari blev affĂ€ren klar och sedan har butiken varit under förĂ€ndring. Ett nytt omrĂ„de har getts plats Ă„t motorsĂ„gar, röjsĂ„gar och skyddutrustning. Cyklar och tillbehör har fĂ„tt mer utrymme dĂ€r det tidigare var plats för motorcykelklĂ€der. Även en helt ny kassadisk har byggts upp.

Tommy Rosell var Àgare för TRM Teknik och startade det 2008. I dag kÀnner han sig nöjd att numera arbeta för EkebÀcks Bil.

– Jag Ă€r nöjd med hur det har blivit. Det kĂ€nns fortfarande lite nytt med att Ă„ka hit för att jobba, men jag tycker att allt kĂ€nns bĂ€ttre och bĂ€ttre, sĂ€ger han.

– Vi var ganska trĂ„ngbodda redan innan, men jag tycker att vi har löst bra nu nĂ€r vi Ă€r klara, sĂ€ger Stefan Wikner, platschef.

De tror dÀremot att ett utbyggnation kan bli nödvÀndig pÄ sikt. DÄ gÀller det framför allt lagerutrymme som behöver bli större. Förutom butikslokal och bilhall har de Àven en intilliggande byggnad som anvÀnds som verkstad dÀr de utför reparationer av olika slag.

I dessa tider dÄ alla jobbar för att minska spridningen av coronaviruset har företaget inte mÀrkt av nÄgra tydliga tendenser.

– Jag tror att mycket handlar om sunt förnuft. SjĂ€lvklart stannar man hemma om man Ă€r sjuk. Vi tar en dag i taget, sĂ€ger Tommy Rosell.

Det som de ser lite mer besvÀrligt med sitt lÀge Àr att de inte drar in sÄ mycket kunder spontant.

– VĂ„ra kunder vet oftast vad de Ă€r ute efter nĂ€r vi kommer hit. Vi Ă€r en mindre aktör och inte i nĂ„gon stadskĂ€rna och man behöver i stort sett vara bilburen för att komma hit. Det kan vara en nackdel, sĂ€ger Jonas Beurling.

Fordon som bil, moped och cykel har alltid funnits i deras sortiment.
Fordon som bil, moped och cykel har alltid funnits i deras sortiment.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!