Simhallen kanske stÀnger - hÀr Àr förklaringen

Corona-krisen slÄr hÄrt mot Gullringens simhall som till följd av vikande besökarantal tvingats permittera sin personal och minska ner pÄ öppettiderna.

Antalet badgÀster har minskat drastiskt i Gullringens simhall sedan coronautbrottets början.

Antalet badgÀster har minskat drastiskt i Gullringens simhall sedan coronautbrottets början.

Foto: Henrik Nestor

Gullringen2020-05-07 18:00

– Vi pĂ„verkas mycket rent ekonomiskt, för vi fĂ„r mindre och mindre besök, berĂ€ttar Kenneth Björklund, ordförande i Gullringens simhall ekonomiska förening. 

Kenneth Björklund ser ett tydligt samband mellan corona-utbrottet och allt fÀrre badgÀster. Redan i början av mars nÀr pandemin bröt ut pÄ allvar i Sverige började besökarantalet att vika och nu Àr det glest mellan badgÀsterna.

– BesöksmĂ€ssigt har det gĂ„tt ner kanske en 70-80 personer per dag i snitt skulle jag tro, sĂ€ger han.

Aktiviteter som vattengympa har stĂ€llts in och den Ă„rliga simskolan som hĂ„lls i början av sommaren kommer ocksĂ„ bli instĂ€llt. Simhallen sysselsĂ€tter fyra personer. Nu har all personal korttidspermitterats. Till följd av den kortare arbetstiden har man ocksĂ„ minskat ner pĂ„ simhallens öppettider till att nu bara ha öppet fyra dagar i veckan. 

Hur mycket tappar ni rent ekonomiskt?

– Jag har ingen siffra. Men om du tar kanske 50 badare om dagen och det Ă€r ju 55 kronor för vuxen, sĂ„ det Ă€r klart att det Ă€r nĂ„gra tusenlappar. Vi Ă€r ju en ekonomisk förening och vi har inte sĂ„ mycket pengar, sĂ€ger han. 

Hur framtiden ser ut Àr ovisst.

– Vi fĂ„r vĂ€l se vad som hĂ€nder nu, vi kanske mĂ„ste stĂ€nga helt. Det vet vi inte Ă€n heller. Vi kan ju inte tĂ€ra pĂ„ vĂ„r kassa men vi har personal som vi mĂ„ste ta hĂ€nsyn till. Den vill vi ju gĂ€rna kunna behĂ„lla in i det lĂ€ngsta, avslutar Kenneth Björklund. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!