Unga till miljöriksdag

Tre flickor från Mariannelund och Bruzaholm åker om några veckor till Ungdomens Miljöriksdag i Robertsfors. I ett eget arbete har de lyft fram stressen en vanlig skoldag.

Eksjö/Mariannelund2003-02-18 09:02

Det är stressigt för många i arbetslivet. Samma kan gälla i skolan. Bara några få minuter mellan varje lektion då böcker ska lämnas och hämtas i ett skåp långt bort. Eleverna ska hinna med toalettbesök och slänga i sig det där äpplet eller dylikt för att orka med nästa lektionspass. Lunchen kan bli minst lika hektisk.
Martine Damm, Alexandra Lindgren och Johanna Kaukua går i sjuan och åttan på Furulundsskolan. I elevens val valde de att bilda en miljögrupp.
I arbetet har de lyft fram det stressiga schemat som ett exempel på dålig skolmiljö.
I ett arbete om schema och stress sammanställde de en enkät som delades ut till alla elever på högstadiet. Bland frågorna fanns om eleverna hann äta upp maten på lunchen.
Det blir oftast kö i matsalen och svaret de fick, bekräftade att det inte alltid var så att ungdomarna hann äta sin mat i lugn och ro. Ibland fick de "slänga i sig" maten. Många elever ville gärna ha något längre matrast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!