Avvisas från Sverige

Jasim Dhafe Soud och sonen Save har bott i Mariannelund under 13 månader. Då, för ett drygt år sedan, flydde de från Irak. Jasims hustru och ytterligare två barn fanns med under flykten genom Turkiet. När de skulle korsa Medelhavet fick de små barnen inte följa med. Risken att deras gråt skulle avslöja båtens last var för stor. I dag gömmer sig hustrun och två barn någonstans i Turkiet. Jasim och Save hade hoppats på att få stanna i Sverige. I förra veckan kom beslutet. Ett beslut som innebär att Sverige avvisar dem båda till Italien. Ett beslut som innebär att familjen inte kommer att kunna återförenas.

Får inte stanna här. Trots att Save mår dåligt och att pappa Jasim är specialistläkare avvisas de till Italien och ett liv där utan möjlighet att återförenas med hustru och två   av Saves syskon.

Får inte stanna här. Trots att Save mår dåligt och att pappa Jasim är specialistläkare avvisas de till Italien och ett liv där utan möjlighet att återförenas med hustru och två av Saves syskon.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2002-04-16 06:14

- Save vet att han inte kommer att få träffa sin mamma och sina syskon i Italien och han mår mycket dåligt, säger Jasim Dhafe Soud.
Under utredningens gång har inte Migrationsverket haft någon kontakt med Save. Barnkonventionen kräver att barn ska höras i frågor som dessa. Migrationsverkets avvisningsbeslut går att överklaga. Frågan är hur, Migrationsverket nekar även pappa Jasim advokathjälp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!