Inte hittat naturlig orsak till branden

Polisen fortsätter arbeta med att undersöka händelsen kring branden som bröt ut i flerfamiljshus i centrala Eksjö i fredags.

Foto: OLOF CARLSON

Eksjö2019-07-21 10:17

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand eftersom det är en brand där stora värden har skadats och där det har funnits risk för att människor ska komma till skada. I ett första skede väljer polisen den rubriceringen för att kunna undersöka om branden var anlagd. Under lördagen arbetade polisen med teknisk undersökning av platsen.

– Troligen kommer vi inte att behöva göra någon mer teknisk undersökning, berättar Torbjörn Lindqvist vakthavande befäll i polisregion öst, på söndagsmorgonen.

Under lördagen var området avspärrat. Nu är avspärrningarna hävda.

Polisen har inte kunnat hitta någon naturlig orsak till branden.

Har ni hittat något som tyder på mordbrand?

– Det kan vi inte kommentera i nuläget, eftersom vi inte har kunnat höra med flera av de boende. Tanken är att vi ska få ut utredare som håller förhör med dem under dagen, säger Torbjörn Lindqvist.

Det var klockan 17.39 på fredagen som räddningstjänsten larmades om en brand i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö. Boende i byggnaden och personer som bor i intilliggande byggnader där rök riskerade att ta sig in evakuerades. Rökutvecklingen från branden var mycket kraftig. Därför gick räddningstjänst ut med ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) där personer i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Först vid klockan 08 på lördagsmorgonen upphävdes VMA:t.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om