Bopriserna i Vimmerby stiger rejält

Priserna på bostadsrätterna ökar. Vimmerby sticker i det hänseendet ut rejält. Orten toppar i länet med en värdeökning på 103 procent mot rikssnittet på 33 procent.

Magnus Boberg, kontorschef Fastighetsbyrån Vimmerby och Hultsfred ser de nyproducerade lägenheterna i Vimmerby som bidragande till prisökningen på bostadsrätter i Vimmerby.

Magnus Boberg, kontorschef Fastighetsbyrån Vimmerby och Hultsfred ser de nyproducerade lägenheterna i Vimmerby som bidragande till prisökningen på bostadsrätter i Vimmerby.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby2019-08-23 15:00

Enligt färsk mäklarstatistik från Fastighetsbyrån har priserna på bostadsrätter i landet ökat de senaste fem åren. De senaste två åren har en avmattning i storstäderna blivit tydlig och det är inte längre dessa områden som dominerar ökningarna.

I Kalmar län toppar Vimmerby värdeökningen.

– Helt fantastiskt och välförtjänt, säger Magnus Boberg, kontorschef Fastighetsbyrån Vimmerby och Hultsfred.

Han förklarar uppgången att det varit förhållandevis låga priser i Vimmerby men också en ökad efterfrågad att bosätta sig i Vimmerby. Att byggandet inte hängt med efterfrågan har skapat en flaskhals på bostadsmarknaden då de som önskat sälja sina villor inte kunnat flytta.

– Erbjuder vi fler lägenheter så frigör vi villor. Vi har ett blomstrande näringsliv så jag tror på en ökad inflyttning om vi får igång en rotation på bostadsmarknaden.

Fastighetsprojekten Rönnbergsgatan och Stören med 28 lägenheter anser han skapat rörelse på det området och håller med om att de bidragit till prisökningen.

– Den dyraste lägenheten såldes för 1,495 miljoner plus tillval, och på eftermarknaden har en sålts igen för 1,6 miljoner, berättar han.

Det har också påverkat försäljning av icke nyproduktion.

– 110 kvadrat i Snövit sålde vi för 1,455 miljoner och på Furan såldes 60 kvadrat för en miljon, beskriver han.

I Hultsfred säljs för närvarande bara 2-3 bostadsrätter per år varvid det är för litet statistiskt underlag.

– Men vi ser ändå en stor efterfrågan och en markant prisökning på bostadsrätter i Hultsfred, säger Boberg.

Västervik står för den största värdeökningen i kronor i länet med i snitt 467 056 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!