AffÀrsidén för fastigheten: "En crossfit-anlÀggning"

En crossfit-anlÀggning med boendemöjligheter. Det var affÀrsidén för Björkfors gymnastiksal menar den högstbjudande som Àr starkt kritisk till kommunens beslut.

Den aktör som la det högsta budet pÄ Björkfors gymnastiksal Àr starkt kritisk till kommunens försÀljningsbeslut. "SÄ hÀr ska det inte gÄ till", sÀger han.

Den aktör som la det högsta budet pÄ Björkfors gymnastiksal Àr starkt kritisk till kommunens försÀljningsbeslut. "SÄ hÀr ska det inte gÄ till", sÀger han.

Foto: Julia Djerf

Björkfors2021-09-21 19:00

NÀr vi nÄr den person som, enligt upprÀttat köpekontrakt, vann budgivningen Àr denne mycket upprörd. Han lÀmnar gÀrna kommentarer men utan att bli namngiven.

– Jag ser inte att mitt namn gör nĂ„gon nytta, konstaterar han och fortsĂ€tter sedan:

– Jag tycker att det hĂ€r har hanterats jĂ€ttedĂ„ligt av kommunen. Det har inte gĂ„tt ut nĂ„gon information om att det finns förbehĂ„ll eller andra krav i försĂ€ljningen. Det finns en detaljplan som beskriver vad som kan göras dĂ€r och den hade vi tĂ€nkt att följa.

undefined
Enligt den högstbjudande var affÀrsidén för fastigheten en crossfit-anlÀggning med boendemöjligheter.

Enligt budgivaren fanns en fÀrdig affÀrsidé som han inte Àmnade avslöja innan försÀljningen hade gÄtt i lÄs.

– Vi vill egentligen inte ens nu gĂ„ ut med vĂ„ra tankar men det Ă€r inte sĂ„ hĂ€r en försĂ€ljning ska gĂ„ till. Vi sĂ„g det som ett ypperligt tillfĂ€lle att anlĂ€gga en crossfit-anlĂ€ggning i gymnastiksalen, med möjlighet för föreningar eller andra att hyra in sig och bo dĂ€r. Det hade inte varit nĂ„got som hade stoppat andra aktiviteter i lokalen, förklarar budgivaren.

TÀnker ni överklaga beslutet?

– VĂ„r uppfattning Ă€r att vi inte fĂ„r överklaga dĂ„ vi inte Ă€r skrivna i kommunen. Om det gĂ„r att göra pĂ„ annat sĂ€tt vet vi inte men det kĂ€nns inte som att det Ă€r nĂ„gon av beslutsfattarna som Ă€r sĂ„ intresserad av att ta i det heller, svarar han och fortsĂ€tter:

– Om syftet med köpet var sĂ„ viktigt frĂ„n kommunens sida hade politikerna kunnat kontaktat oss pĂ„ ett officiellt sĂ€tt – och frĂ„gat. Nu anvĂ€nds det som ett argument för att inte sĂ€lja till oss.

OppositionsrÄdet Conny Forsberg (S) var en av de politiker som under mÄndagskvÀllen röstade mot en försÀljning till högstbjudande.

– Visst har namnet stĂ„tt pĂ„ köpekontraktet men det har inte funnits nĂ„gra kontaktuppgifter och nĂ€r frĂ„gan stĂ€llts till samhĂ€llsbyggnadsnĂ€mndens (sbn) företrĂ€dare har ingen velat sĂ€ga vem högstbjudande Ă€r, förklarar han och fortsĂ€tter:

– Jag ser det inte som mitt uppdrag att ta reda pĂ„ intentionerna och om aktören hade varit genuint intresserad av att köpa gymnastiksalen hade den hĂ€r personen kunnat vara öppen med det.

undefined
Mikael Österling (L), ordförande i samhĂ€llsbyggnadsnĂ€mnden Ă€r kritisk till beslutet att sĂ€lja fastigheten till Ulrik Saanum. "Vi har inte stĂ€llt nĂ„gra krav i samband med försĂ€ljningen och detaljplanen reglerar fastighetsĂ€garens nyttjande av fastigheten", konstaterar han.

Sbn-ordföranden Mikael Österling (L) kommenterade frĂ„gan sĂ„ hĂ€r under mĂ„ndagens fullmĂ€ktige:

– FrĂ„gan om hur fastigheten ska anvĂ€ndas har inte behandlats tidigare i Ă€rendet och vi har inte stĂ€llt nĂ„gra krav i samband med försĂ€ljningen. HĂ€r finns inga belĂ€gg, bara tyckanden, för att den ena eller andra intressenten Ă€r bĂ€ttre för bygden.

Karta: Björkfors gymnastiksal
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!