Misstänkte mordbrännaren i Ankarsrum åtalas

Den man som suttit frihetsberövad för mordbrand i Ankarsrum sedan den 25 augusti har nu åtalats.

Mannen som misstänks för att ha bränt ner huset på Skyttevägen i Ankarsrum har nu åtalats.

Mannen som misstänks för att ha bränt ner huset på Skyttevägen i Ankarsrum har nu åtalats.

Foto: Ulrik Alvarsson/Arkiv

Ankarsrum2020-10-27 12:56

Mannen som är i 40-årsåldern är misstänkt för två fall av mordbrand och ett fal av falskt larm. Bränderna ska han ha anlagt i ett hus på Skyttevägen i Ankarsrum. 

Den 17 juni 2020 ska han ha tänt eld på ett stearinljus i garaget till fastigheten. Intill ljuset fanns det brännbart material. Natten till den 25 augusti 2020 ska han åter ha anlagt en brand i huset, denna gång ledde det till att huset totalförstördes. Branden började, enligt räddningstjänsten som snabbt var på plats, i nederdelen av byggnaden och spred sig upp i takfoten. Den nu åtalade mannen greps på plats och anhölls senare samma dygn.

Kvällen innan den andra branden, den 24 augusti, ska mannen ha ringt och larmat om en brand vid idrottsplatsen i Ankarsrum. Det fanns dock ingen brand på platsen. 

Mannens mobiltelefon, en brandsläckare samt kläder och skor har beslagtagits. Bland bevisningen finns förhör med vittnen, fotografier, sms mellan den åtalade mannen och husägaren, larmsamtal till SOS Alarm och inlägg från den åtalades facebooksida. 

Mannen erkänner falsk larm men nekar till mordbränderna. 

Innan villabranden på Skyttevägen har det under året bland annat brunnit på utsidan av kiosken på Kungsvägen, i ett garage på Skyttevägen och i en bil på Tjädervägen. Bränderna i Ankarsrum har dock hållit på i flera år. En person har åtalats för en av bränderna, han åtalades för grov skadegörelse efter en brand i december 2017 men friades av tingsrätten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!