"Ägarnas hämnd drabbar nu medborgarna"

Kindaborna får inte bada på Pinnarp. Det räcker inte med att köpa glass till hela familjen. Medhavd mat får inte förtäras. Toaletterna får inte skitas ner. Nedskräpning förbjuden.

Foto: Dennis Petersson

Från läsekretsen2016-06-27 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Politiker stängde Rimforsa Camping och Bagarboden tappade halva sin omsättning. Sedan sa dom nej till en hall på Hackel. Efter vilda protester och hot om Exit Rimforsa är en pudel på väg. 

Kommunen har fått kritik för sitt sätt att sköta försäljningen av Pinnarp. Och för att man slarvade bort badrätten med ett servitut kopplat till Kulla-parken. Det höll inte i rätten.

När restaurangen brann ner ville de nya ägarna bygga nytt, med tjusig lägenhet ovanpå. Det blev inget bygglov från kommunen. Det skulle bryta mot strandskyddet. Utan bostad försvann tomträtten.

Ägarnas hämnd drabbar nu medborgarna. Gästerna på Föllingen hotell får inte gå ner till sjön. Ett sätt att ta sig ner till sjön är att betala för en tältplats. Då får man doppa sig. I kommunplanen står det friluftsområde med allemansrätt. Denna rätt ska nu prövas.

Vi behöver inte köpa Pinnarp till överpris. Under tiden som bommen ligger nere, kan Kisaborna åka ut mot Ulrika och ta av mot Öknehult. Där finns en fin badplats, bastu, cafe, kök, hästar, stugor, vandringsleder och fria P-platser. Lika långt från Kisa.