Undersköterskan har samma behov som en chef

Vimmerby skulle vara mera jÀmlikt om det blev en annan lönestruktur inom kommunen, menar signaturen "Kimi", som tycker det Àr dags att göra nÄgot Ät skillnaderna mellan de som tjÀnar mest och de som har lÀgst lön. "En pensionÀr eller undersköterska har ju trots allt samma behov av mat, bostad och fickpengar som en kommunchef!"

Det Àr angelÀget att ta en titt pÄ lönestrukturen i Vimmerby kommun, menar insÀndarskribenten, som tror att klyftorna bidrar till fattigdom och utanförskap för vissa grupper.

Det Àr angelÀget att ta en titt pÄ lönestrukturen i Vimmerby kommun, menar insÀndarskribenten, som tror att klyftorna bidrar till fattigdom och utanförskap för vissa grupper.

Foto: TT-bild

InsÀndare2023-11-07 05:30
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

För att skapa ett jĂ€mlikare samhĂ€lle i Vimmerby mĂ„ste vi adressera den ojĂ€mlika lönestrukturen inom kommunen. Jag anser att det Ă€r orĂ€ttvist att en elit, som chefer inom kommunen, fĂ„r oskĂ€ligt höga löner samtidigt som en stor del av befolkningen kĂ€mpar med löner som inte nĂ„r upp till 27 360 kronor – den nivĂ„ som regeringen anser vara nödvĂ€ndig för att leva pĂ„. Den hĂ€r klyftan bidrar till fattigdom och utanförskap, vilket i sin tur kan leda till ökad kriminalitet.

För att motverka detta krÀvs det att vi omfördelar resurserna sÄ att de blir mer rÀttvisa och speglar en rimlig levnadsstandard. Det betyder att de med högre inkomster bör bidra mer till samhÀllet genom att dela med sig av sina ekonomiska förmÄner. Att fördela lönerna mer jÀmlikt kan bidra till att minska klyftan och skapa en mer jÀmlik Vimmerbygemenskap.

För att uppnÄ detta krÀvs det en bred dialog och samarbete mellan kommunens invÄnare, företag och politiska beslutsfattare. Genom att arbeta tillsammans kan vi skapa ett samhÀlle dÀr alla har lika möjligheter och dÀr ingen behöver leva i fattigdom. Det kommer att krÀva engagemang och vilja att förÀndra befintliga strukturer, men det Àr viktigt att vi strÀvar efter ett jÀmlikare Vimmerby dÀr alla kan leva ett drÀgligt liv.

En pensionÀr eller undersköterska har ju trots allt samma behov av mat, bostad och fickpengar som en kommunchef!