Bastugatan – efterfrågan och kostnader bakom beslutet

Svar på insändare och reaktioner angående hantering av AB Hultsfreds Bostäders fastigheter på Bastugatan i Virserum.

Åke Nilsson (KD), ordförande i Hultsfreds Bostäder, förklarar vilka skäl som ligger bakom inriktningsbeslutet om rivning på Bastugatan.

Åke Nilsson (KD), ordförande i Hultsfreds Bostäder, förklarar vilka skäl som ligger bakom inriktningsbeslutet om rivning på Bastugatan.

Foto: Olof Carlson/arkiv

Debatt2021-05-20 09:15
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under senare tid har hanteringen av AB Hultsfreds Bostäders fastigheter (Väduren 4 och 5) på Bastugatan i Virserum, som tills nyligen i stor utsträckning hyrts ut till Migrationsverket, debatterats flitigt.

Från bostadsbolagets sida vill jag lämna följande förklaring till det inriktningsbeslut som styrelsen tog den 29 mars 2021. 

Styrelsens beslut grundar sig på en samlad affärsmässig bedömning (enligt Aktiebolagslagen) utifrån bolagets totala ekonomi, efterfrågan av hyresrätter i Virserum, bolagets föreliggande hyresbestånd i Virserum samt bedömning av renoveringsbehov i de aktuella fastigheterna inklusive uppgradering av uppvärmningssystem med efterföljande behov av hyreshöjningar. Utifrån den bedömningen har styrelsen för sin del förespråkat en rivning av de båda fastigheterna. 

Beslut om ev rivning, eller annan hantering, är av sådan principiell art att styrelsens beslut ska överlämnas till ägaren (Hultsfreds kommun) för godkännande. Denna senare del av processen pågår för närvarande.